Monday, 29 April 2013

Kesan Sampingan & Krisis Pemulihan


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 

Ramai yang mencuba Shaklee, dan macam2 result diperolehi. Ada yang sekali ambil sudah rasai perubahan, ada yang lepas sebulan baru nampak, ada yang pening, siap demam2, ada yang muntah2, ada yang naik ruam dan sebagainya.

Apakah Shaklee mempunyai kesan sampingan?


Jawapannya TIDAK.


Shaklee adalah produk dari bahan2 semulajadi yang tidak mengandungi sebarang dadah atau bahan perangsang, jadi ia tidak meninggalkan kesan sampingan. Akan tetapi, pengguna mungkin mengalami perkara2 seperti kelesuan, pening, muntah2, demam dan sebagainya. Ini adalah disebabkan KRISIS PEMULIHAN atau healing krisis. Namun sayangnya ramai yang salah anggap, menganggapnya sebagai kesan sampingan.

Apakah yang menyebabkan krisis pemulihan?

1. Krisis pemulihan adalah petanda yang baik kerana ia menunjukkan tubuh badan anda bertindak ke atas vitamin yang anda ambil.

2. Krisis pemulihan adalah tanda sel badan dan organ dalaman anda sedang dirawat.

3. Ia adalah proses di mana badan kita menyahtoksin atau mengeluarkan toksin dan benda2 yang berbahaya dari dalam tubuh.

4. Badan sedang menjalani proses pembiasaan dengan vitamin tersebut.

Biasanya yang mengalami krisis pemulihan adalah mereka yang tidak pernah mengambil sebarang vitamin sebelumnya, terdedah kepada pencemaran, kurang rehat, badan terlalu penat/lemah, stress dan mempunyai penyakit.

Usah dirisaukan sekiranya anda mengalami krisis pemulihan kerana ia adalah sementara dan satu petanda yang amat bagus. Cara untuk mengatasinya ialah dengan menambah kuantiti air yang diambil, dan berdoa sebanyak-banyaknya. 
Memahami Krisis Penyembuhan dan Petanda serta Simptom: 
 1. Sakit kepala yang melampau- Tekanan darah tinggi, petanda menyahtoksin
 2. Demam, rasa tidak cukup rehat -Meningkatkan metabolisma, merangsang fungsi imunisasi badan
 3. Ciritbirit,meningkatkan pergerakan usus, najis berbau, air kencing berbau -Petanda bagi menyahtoksin, menghimpunkan bahan buangan dan sisa-sisa dalam usus besar.
 4. Kembung perut -Sistem penghadaman yang lemah
 5. Ruam, kulit gatal, kelemumur, keluar lendir - Fungsi hati yang lemah, usus besar yang tidak sihat
 6.  Penghasilan lendir seperti selsema, kahak -Fungsi paru-paru yang lemah, keluar kahak juga adalah petanda bagi menyahtoksin
 7. Pendarahan Hidung -Mungkin petanda bagi kekurangan darah
 8. Rasa sakit pada otot dan sendi -Badan berasid, toksin terkumpul dibahagian yang sakit
 9. Peningkatan rasa sakit di sebahagian badan yang bermasalah - Mempercepatkan krisis penyembuhan
 10. Tidur yang bermasalah atau terlalu aktif - Sistem saraf yang lemah 
 11. Kitaran haid yang tidak menentu Hormon yang tidak seimbang/ penyakit buasir perubahan waktu kitaran haid, kegatalan pada alat sulit, penghasilan lendiran yang banyak
 12. Lapar, Pening -Tekanan darah rendah, anaemia
 13. Loya, sembelit, tersedu  -Sistem hadaman yang lemah, masalah hati
 14. Edema (membengkak) -Masalah buah pinggang 
 • Rujukan: Dr. Mary Ruth Swope, Columbia Unversity
 Yakin dengan apa yag kita ambil, dan lengkapkan pengetahuan, agar kita tidak terlepas dari mendapat kebaikan Shaklee. Jika anda berhenti selepas mengalami healing crisis (krisis pemulihan), anda telah melepaskan satu peluang untuk membekalkan tubuh badan sengan nutirisi yang lebih baik. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...